Vörösboros, duplán csokoládés kuglóf.
Hozzávalók:
* A tésztához:
* 20 dkg sütőmargarin
* 20 dkg kristálycukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 4 tojás
* 28 dkg finomliszt
* 1 csapott evőkanál keserű kakaópor
* fél kiskanál őrölt fahéj
* 1 csomag sütőpor
* 1,75 dl zamatos vörösbor
* 10 dkg étcsokoládé
* A forma kikenéséhez:
* 2 dkg sütőmargarin
* A mázhoz:
* 6-6 dkg ét- és tejcsokoládé
* 0,5 dl főzőtejszín
Elkészítés
1. A puha (szobahőmérsékletű) margarint a kétféle cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy reszeljük, szintén a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
2. A masszát egy margarinnal kikent kuglóf formába töljük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 5 percig, tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk.
3. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőzre állítva fölolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük vagy locsoljuk. Megvárjuk amíg megdermed rajta, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése