2010. augusztus 14., szombat

Szilvia torta recept


Első tészta:
» 8 tojás
» 16 dkg cukor
» 11 dkg darált dió
» 7 dkg zsemlemorzsa
» Második tészta:
» 6 tojásfehérje
» 14 dkg cukor
» 15 dkg mazsola
» 15 dkg darált dió
» 1/2 dl tej
» Krém:
» 25 dkg margarin
» 6 tojássárgája
» 15 dkg cukor
» 2,5 dkg kakaó
» 2 ek. víz
» 10 dkg csokoládé
Első tészta készítése: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a sárgáját és a többi hozzávalót. Kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Utána lapjában kettévágjuk.

Második tészta készítése: a fehérjét felverjük a cukorral, majd belekeverjük a mazsolát és a diót. Tortaformában 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. Utána rálocsoljuk a tejet.

Krém készítése: forró vízfürdőben felverjük a sárgáját a cukorral, kakaóval és vízzel. Amikor sűrű, hozzáadjuk a csokoládét, és megolvasztjuk. A margarint kikeverjük, majd a krémhez adjuk. Egy keveset félreteszünk belőle, majd a maradék felét az első tészta egyik lapjára kenjük. Rátesszük a második tésztát, megkenjük a krém másik felével, majd beborítjuk az első tészta másik lapjával. Kívülről bekenjük a félretett krémmel, majd 3 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése