2010. augusztus 14., szombat

Tojáslikőr torta recept


6 tojás
» 14 dkg cukor
» 14 dkg darált mogyoró
» 7 dkg zsemlemorzsa
» 4 dkg margarin
» 1 kávéskanál sütőpor
» 2 ek. kakaó
» 30 dkg marcipán
» Krémhez:
» 2 csomag vaníliás pudingpor
» 1 doboz madártej por
» 1 l tej
» 3 ek. liszt
» 1,5 dl tojáslikőr
» 2 ek. cukor
Fogunk egy keverőtálat, beletesszük a tojássárgáját, és a porcukorral habosra verjük. Belerakjuk a zsemlemorzsát, a margarint, a mogyorót, a keménnyé vert tojásfehérjét, a sütőport és a kakaót is. Az egészet jól összekeverjük, majd fogunk egy kerek tortaformát, és beleöntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Eközben elkészítjük a krémet: Egy tálba tesszük a pudingport, a madártej port, a cukrot, tojáslikőrt és tejet öntünk hozzá, majd az egészet jól elkeverjük. Megvárjuk, amíg a torta kihűl, három rétegbe szétvágjuk, a lapok közé kenjük a krémet, majd a legfelső tésztarétegre tesszük a marcipánt. A torta tetejét a maradék krémmel díszítjük, majd hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése