2010. augusztus 14., szombat

Mokkamázas mississippi torta recept


25 dkg vaj
» 17,5 dkg félédes csokoládé, összetörve
» 34 dkg világos barnacukor
» 3 dl forró víz
» 1 ek. instant kávé
» 20 dkg liszt
» 6 dkg sütőporos liszt
» 6 dkg holland kakaópor
» 2 tojás
» porcukor
» A mázhoz:
» 7 dkg félédes csokoládé
» 2 ek. margarin
» 1 kk. instant kávé
» 1 ek. víz
» 14 dkg porcukor
» 1 ek. hideg víz
Először egy lábosba tesszük a vajat, a csokit, a cukrot és a kávét, majd felöntjük a vízzel, és így vízfürdőben addig kevergetjük, amíg teljesen egyenletes lesz, ekkor félretesszük. Miután kihűlt, a liszthez keverjük a tojásokkal és a kakaóval együtt, majd egy előkészített tepsibe töltjük. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton 60-70 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Eközben egy lábosban összekeverjük a csokit, a margarint, a kávét és a vizet, majd melegíteni kezdjük. Amikor a csoki teljesen elolvadt, hozzáadjuk a porcukrot és a többi vizet is, majd ezzel vonjuk be a tortát. Hűtőbe tesszük, és amint teljesen megkötött, már kínálhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése