2010. augusztus 14., szombat

Mokkatorta


Hozzávalók:

25 dkg cukor
5 tojás
20 dkg liszt
5 dkg őrölt kávé

Krém:

10 dkg cukor
4 tojássárgája
2 dkg kávé
20 dkg Ráma margarin
1 dkg liszt
1/2 rúd vanília / vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

Bevonat: csokimáz (tortabevonó)

Elkészítés:

A tésztához a 2 dkg kávéból 2 dl feketekávét főzünk, és a cukorral sűrű sziruppá főzzük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a szirupot óvatosan a habhoz adjuk, a tojás sárgákat egyenként hozzákeverjük. Végül belekeverjük a maradék őrölt kávéval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, és lassú tűzön megsütjük. Rácson kihűtjük, és 3 lapra szeljük.

A krémhez 1 dl feketekávét főzünk, majd a tojás sárgákkal, a cukorral, a liszttel, és a vaníliával gőz fölött sűrűre főzzük. A vaníliát kivesszük, időnként megkevergetve kihűtjük, hozzáadjuk a habosra kavart margarint.

A tortát a krémmel megtöltjük, kívülről is bevonjuk vele, tetejét csokimázzal (tortabevonóval) öntjük le, tejszínhabbal is díszíthetjük, tetszés szerint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése