2010. augusztus 14., szombat

Márványkrémes torta


Hozzávalók:

20 dkg puha vaj
22 dkg porcukor
3 tojás
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor
10 dkg kakaópor

2.5 dl tej
1.5 dl forró víz
1 teáskanál vanília aroma
csipetnyi só
pár csepp ecet

Krémhez: 3 dl habtejszín

Csokis krém:
10 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj


Sajtos krém:
10 dkg natúr tejszínkrémsajt
12 dkg puha vaj
18 dkg porcukor
1 teáskanál méz

Elkészítés:

A vajat habosra kavarjuk a sóval, a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos, kakaóval kevert, szitált lisztet, eldolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, a forró vízzel, az ecettel, és az aromával.

A tésztát kikent aljú, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, s előmelegített sütőben, 170 °C fokon, 50-60 perc alatt kisütjük.

Rácson hűtjük ki.

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, időnként megkevergetve kihűtjük.
A krémsajtot habosra keverjük a vajjal, ízesítjük mézzel, és cukorral.

A kemény habbá vert tejszínt elfelezzük, s a krémekbe forgatjuk lazán.

Kanalanként, felváltva, mindkét krémet a torta tetejére halmozzuk, majd széles pengéjű késsel eligazítjuk. Villával márványmintát rajzolunk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése