- A bevonathoz
7,5 dkg cukrozott citromhéj
1 evőkanál porcukor a sütemény meghintéséhez
5 dkg porcukor
20 dkg nyers marcipánmassza
20 dkg citromlekvár vagy narancsdzsem
- A sütőforma kikenéséhez
Rama Sütőmargarin
- A tésztához
27,5 dkg finomliszt
9 db tojás
fél teáskanál reszelt citromhéj
27,5 dkg porcukor
2 evőkanál rum
10 dkg cukrozott citromhéj
10 dkg mazsola
15 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítés
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja.A margarint 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. A lisztet a lecsepegtetett mazsolával és a cukrozott citromhéjjal összekeverjük.
A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük, egyharmadát a margarinos tojáskrémhez adjuk. A maradék fehérjehabot és a liszt-gyümölcs keveréket váltakozva a margarinos krémhez keverjük.
A tésztát a margarinnal kikent sütőformába töltjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 70 percig sütjük, majd a formából kivéve lehűtjük.
A citromlekvárt áttörjük, hogy teljesen sima állagot kapjunk, majd ezzel (vagy a narancsdzsemmel) megkenjük a kalács külső felületét. A nyers marcipánmasszát porcukorral átgyúrjuk, majd két fólia között kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és bevonjuk a kalács teljes felületét. A tetejét aprított, cukrozott citromhéjdarabokkal díszítjük, majd megszórjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése