2010. augusztus 14., szombat

Csokoládétorta (24 szeletes) recept


» 6 tojás
» 9 dkg liszt
» 12 dkg cukor
» 3 dkg kakaó
» 1 dkg vaj
» Krém:
» 2 dl tejszín
» 3 dl tej
» 4 dkg liszt
» 3 tojássárgája
» 8 dkg cukor
» 40 dkg Rama margarin
» 6 dkg kakaó
» 0,3 dl rum
» Díszítés:
» 30 dkg csokoládé
» 0,2 dl olaj
A cukrot a tojásokkal kikeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és közepes hőmérsékleten megsütjük. Amikor kész, tetejére lisztet hintünk, és letakarjuk.

Krém készítése: a cukrot a kakaóval, a tejszínnel és 2 dl tejjel felforraljuk. A maradék tejhez hozzákeverjük a lisztet és a tojássárgáját. Lassan belekeverjük a kakaós tejet, forrpontig hevítjük, majd kihűtjük. Utána hozzáadjuk a margarint és a rumot.

A tésztát 4 lapba vágjuk, megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd a torta tetejére simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése