2010. augusztus 14., szombat

Császárkuglóf recept


15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
» 6 dkg darált mogyoró
» 6 dkg étcsokoládé
» 1 evőkanál rum
» kevés vaj
» 2 evőkanál mandulaforgács
» Tésztához:
» 5 tojás
» 1 csipet só
» 9 dkg + 1 evőkanál cukor
» 25 dkg vaj
» 7 dkg porcukor
» 2 csomag vaníliás cukor
» 1 citrom reszelt héja
» 30 dkg liszt
» 1 kávéskanál sütőpor
Egy tálban keverjük össze a rumot, az apróra vágott gyümölcsökkel és csokoládéval. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit verjük kemény habbá a sóval és a 9 dkg cukorral. A vajat is verjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojások sárgájával, majd dolgozzuk ebbe még bele a rumos gyümölcsöket. A vajas keverékbe apránként keverjük bele a tojásfehérje habot és a sütőporos lisztet is. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, mandulaforgáccsal megszórt kuglófformába. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 60 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése