2010. augusztus 28., szombat

Citromos keksz


25 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg Rama
1 citrom reszelt héja
1 tojásfehérje
1 cs. vaníliás cukor
1/2 teáskanál sütőpor

Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit ragadós lesz, majd lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 180 fokon megsütjük, majd kihűtjük. Porcukrot kikeverünk annyi citromlével, hogy sűrűn folyó mázat kapjunk, bekenjük vele a sütiket, szórhatunk rá aprított diót, mogyorót, pisztáciát, vagy mandulát is. Hagyjuk megszáradni. Jól záródó dobozban akár 3 hétig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése