2010. augusztus 14., szombat

Kókuszos meglepetés-torta


Hozzávalók:

Tészta:

1 tojás
20 dkg liszt
2 dkg vaj / margarin

1.25 dl tej
1.5 evőkanál méz
20 dkg porcukor
½ csomag sütőpor

Krém:

10 dkg kókuszreszelék
4 dl tej
4 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin

Szirup:

1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukor

1 dl forró víz

Tetejére: kókuszreszelék, kakaópor

Elkészítés:

A vajat, a cukrot, a tojást habosra keverjük, lassacskán adjuk hozzá a tejet, a mézet, végül a sütőporos, szitált lisztet.

Egy tortaforma alját kikenjük, papírral béleljük, a tésztát elsimítjuk benne, és előmelegített, 160 °C – os sütőben kisütjük. Rácson kihűtjük.

A krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, sűrűre főzzük folyamatos keveréssel, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a cukrot. Lehűtjük, majd jól elkeverjük a habosított margarinnal.

A sziruphoz összeforraljuk az alapanyagokat, a tésztát két lapra szeljük, mindkettőt meglocsoljuk, kissé átitatjuk sziruppal. A lapok közé is krémet kenünk, és a tetejére is.

Tetejét megszórjuk kókusszal, és nagyon finoman, éppen csak a díszítés kedvéért, kakaóport szitálunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése