2010. augusztus 14., szombat

Esterházy torta recept


25 dkg cukor
» 20 dkg héjas mandula
» 8 tojásfehérje
» 20 dkg marcipán
» 1 tortabevonó
» A töltelékhez:
» 20 dkg vaj
» 20 dkg porcukor
» 12 dkg mandula
» vaníliaaroma
» 1 ek. citromlé
» marcipánlap
» http://www.flickr.com/photos/richbs/4178006825/
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, és 6 vékony lapot csinálunk belőle. A lapokat kivajazott sütőlemezen megsütjük, majd kerekre vágjuk őket. Eközben a cukorból és kevés vízből szirupot főzünk, amit a citromlével ízesítünk. Egy tálban összekeverjük a töltelék hozzávalóit a sziruppal, majd hűtőbe tesszük. A lapokat ezzel töltjük meg, kívülről is bekenjük vele a tortát, majd marcipánlapot teszünk a tetejére. Végül a megolvasztott csokival becsíkozzuk a marcipánt, és amint megkötött, már kínálhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése