2010. augusztus 14., szombat

Csokoládés Viktória-szelet recept


4 tojás
» 25 dkg lágy sótlan vaj
» 25 dkg porcukor
» 20 dkg sütőporos liszt
» 3 dkg holland kakaópor
» 1 ek. tej
» 12 dkg vaj
» 20 dkg porcukor
» 3 dkg holland kakaópor
» 1 ek. forró víz
» csokoládéreszelék
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a vajat, a porcukrot, a sütőporos lisztet, a tejet és a kakaót, majd két kivajazott tortaformában eloszlatjuk, és közepes fokozaton kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Eközben a maradék hozzávalót alaposan elkeverjük, majd a felét a kihűlt lapra kenjük, és a másikkal befedjük. A maradék krémet nyomózsákba töltjük, 10 rózsát nyomunk a torta szélére, majd megszórjuk a csokiforgáccsal és a porcukorral, és már kínálhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése