2010. augusztus 28., szombat

Töltött krumplis péksütemény (fruta)


  • Tésztához

    80 dkg pucolt krumpli
    1 tojás
    45 dkg liszt

  • Töltelékhez

    6 főtt tojás
    kolbász ízlés szerint

  • Sütéshez

    zsír vagy sütőmargarin

Elkészítés

A krumplit összevágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kész megtörjük és kihűtjük. Közben a tojásokat is megfőzzük és azt is lehűtjük. A főtt tojást hosszában 6 gerezdre vágjuk, a kolbászt kb tojás hosszúságúra vágjuk, hosszában pedig 4 gerezdre. A hideg krumpliba belekeverjük a nyers tojást és a lisztet. Lisztezett nyújtódeszkán 0.5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és akkora kockákra vágjuk, hogy egy tojás és egy kolbász beleférjen, majd összetekerjük, a végeit benyomkodjuk, és forró zsírban vagy sütőmargarinban megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése