- Tésztához
80 dkg pucolt krumpli
1 tojás
45 dkg liszt - Töltelékhez
6 főtt tojás
kolbász ízlés szerint - Sütéshez
zsír vagy sütőmargarin
Elkészítés
A krumplit összevágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha kész megtörjük és kihűtjük. Közben a tojásokat is megfőzzük és azt is lehűtjük. A főtt tojást hosszában 6 gerezdre vágjuk, a kolbászt kb tojás hosszúságúra vágjuk, hosszában pedig 4 gerezdre. A hideg krumpliba belekeverjük a nyers tojást és a lisztet. Lisztezett nyújtódeszkán 0.5 cm-es vastagságúra nyújtjuk, és akkora kockákra vágjuk, hogy egy tojás és egy kolbász beleférjen, majd összetekerjük, a végeit benyomkodjuk, és forró zsírban vagy sütőmargarinban megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése