2010. augusztus 13., péntek

Budai szelet

35 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 dl tej, kávéskanál szódabikarbóna, 1/2 tejföl, összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, tepsi hátlapján 2 lapot sütünk belőle.

Krém: 15 dkg kristálycukor, 1/ 2 l tej, 3 evőkanál rétes liszt, 20 dkg vaj. A lisztet 2 evőkanál cukorral és kis tejjel csomómentesre keverünk. 15 dkg cukrot megpirítunk, és a maradék tejjel felforraljuk, amíg a karamell el nem olvad. Szép lassan a lisztes pépet hozzáfőzzük, sűrűre. Kihűlés után a vajat is hozzá keverjük apránként.

Csokimáz: 16 dkg ráma, 16 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, 2 kávéskanál liszt, 2 evőkanál tej. Lassú tűzön folyamatosan keverjük, amíg az egész össze nem áll(nem kell forrnia).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése