ezen az oldalon nem a sajat receptjeim talalhatok de viszont sutogetem oket.jo bongeszest
2010. augusztus 14., szombat
cukorbevon-tejporral
1./ Hozzávalók:
30 dkg porcukor
10 dkg tejpor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
3-4 evőkanál víz (szükség szerint)
Elkészítés:
Az adalékokat gyúrjuk össze, ha színezni szeretnénk, ételfestékkel színezhető is.
Használat előtti napon készítsük el, tartsuk hűtőben, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, mert a kéz melegétől hamar megpuhulhat!
A massza nyújtható, formálható.
Személyes tapasztalat:
másnapra megkötött a massza, mint a beton (az enyém legalábbis igen, a kezem melegétől esze ágában sem volt megpuhulni...). Ehhez mikróban egy kicsit rá kellett melegíteni, de csak éppen egy kicsit, mert ha nagyon felmelegítjük, megolvad, a cukorszemcsék karamellizálódnak foltokban.
Ezt sajnos már nem tudjuk eltüntetni, és trükközhetünk a díszítéssel, hogy eltüntessük a barnás kis foltokat.
Nyújtani úgy a legjobb, ha deszkánkat vékonyan beolajozzuk, meghintjük egyenletesen porcukorral.
Mérjük le a torta átmérőjét, adjuk hozzá a magasságának a dupláját, és kb. 6-7 cm-rel nagyobb kerek lapot nyújtsunk ki.
Nyújtófára hajtva helyezzük a torta fölé, és az előzőleg vajkrémmel megkent tortára illesszük rá, majd simítsuk el a tetején, oldalán egyaránt.
A felesleget vágjuk le alul körben éles késsel.
Ha ragadna a massza munka közben, olajozzuk be kissé a kezünket, és a sodrófát is.
Ez a mennyiség 50 dkg masszát ad ki, és egy 26-28 cm-es torta bevonására elegendő.
2./ Hozzávalók:
18 dkg tejpor
7 dkg cukor
6 cl víz
pici olaj
Elkészítés:
A cukrot a vízzel sziruposra főzzük, hozzáadjuk a tejport, majd az olajat, és jól összegyúrjuk.
Ugyanúgy lehet vele dolgozni, mint az előző recept szerinti bevonóval.
3./ Hozzávalók:
2 pohár porcukor
2 pohár tejpor
1 pohár cukrozott sűrített tej
¼ csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, ha szükséges, színezzük, majd vizes kézzel formázzuk.
50 dkg lesz belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése