2010. augusztus 14., szombat

bounty-torta


Bounty torta

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás
25 dkg porcukor
1 dl hideg víz
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 dkg kakaópor

Töltelék:

4 dl habtejszín
1 csomag vanília cukor
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag habfixáló
20 dkg kókuszreszelék

Máz:

2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1,5 dl tej
2 dl hideg víz
8 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral fehéresedésig keverjük, a vizet lassanként csorgatjuk hozzá, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Egy tortaforma alját kivajazzuk, papírral béleljük, s beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 °C fokon kisütjük. Rácsra borítva, a papírt lehúzva róla hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a cukrokat, a habfixálót, majd a kókuszreszeléket. A tortalap tetejét kb. 1 cm vastagon levágjuk, belsejét kivájjuk. Kb. 1-1.5 cm vastag pereme maradjon. Beleöntjük a krémet, a tetejét ráillesztjük, és hűtőbe tesszük.

A mázhoz a vaj kivételével az alapanyagokat sűrűre főzzük, folytonos keveréssel. A tűzről levesszük a masszát, és elegyítjük a vajjal.

A tortát bevonjuk, s másnapig a hűtőben tartjuk. (A máz nem fog teljesen megdermedni.) Tálaláskor forró vízbe mártott, és szárazra törölt késsel szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése