2010. augusztus 14., szombat

Diótorta vaníliakrémmel töltve


» 10 dkg rétesliszt
» 20 dkg porcukor
» 12 dkg őrölt dió
» 5 tojás
» 8 dl tej
» 1 csomag sütőpor
» dióbél
» A töltelékhez:
» 4 dkg rétesliszt
» 2 tojássárgája
» 3 dl tej
» 20 dkg vaj
» 20 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 2 dl tejszín
A tojások sárgájához hozzákeverjük a cukrot, a lisztet, a tejet és a sütőport. Az egészet alaposan elkeverjük, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is hozzákeverjük a dióval együtt. Végül a kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük, és készre sütjük. Eközben elkészítjük a tölteléket: a lisztet összekeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a tejjel. Sűrűre főzzük, majd miután kihűlt hozzákeverjük a porcukros vajat és a felvert tejszínt. A tésztát félbevágjuk, és a két lap közé kenjük a tölteléket. Végül a tetejét és az oldalát is megkenjük, majd rászórjuk a dióbélt, és hűtőben állni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése