Piskóta:
6 db tojás
18 dkg kristálycukor
12 dkg liszt / késhegynyi sütőpor
Töltelék:
8 dl tejszín
2 dkg kakaó
6 dkg porcukor
2 db narancs
1 csomag habfixáló
Máz:
5 dkg cukor
1 dkg vaj
Elkészítés:
Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben,
Két lapra szeljük, egy vastagabbra, és egy vékonyabbra.
Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba a narancsok levét.
A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a csokis krémet, majd a vékony lap kerül rá, és erre a narancsos krémet kenjük.
A tortát hűtőben lehűtjük, és elkészítjük a mázat.
A cukrot világosbarnára pirítjuk, elkeverjük a vajjal, langyosan a torta tetejére kenjük, és ismét hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése