2010. augusztus 13., péntek

Krumplis-sajtos pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,

20 dkg rétesliszt

18 dkg puha margarin

4 dkg élesztő

1 kávéskanál kristálycukor

2 dl tejföl

1 dl langyos tej

1 tojás

1 evőkanál só

20 dkg főtt, összetört krumpli

1 késhegynyi aszkorbinsav

1 mokkáskanál sikér

2 x 2 dkg margarin a a hajtogatáshoz

2 x 2,5 dkg reszelt sajt hajtogatásra

Tetejére: 1 tojás felverve, kb. 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat beleteszem a kenyérsütő gépembe. Elindítom a gyors programot. Ha leállt a gép a dagasztással ( nálam ez 30 perc múlva lesz), akkor még 30 percig hagyom benne a tésztát, hogy duplájára keljen. Aztán lisztezett deszkán kisodrom, elosztok rajta 2 dkg margarint, és 2,5 dkg reszelt sajtot. Behajtogatom a tésztát, és kisodrom, újra vajazom, sajtozom. Ekkor megint behajtom, és ujjnyi vastagra kisodrom. Lekenem 1 felvert tojással, megszórom reszelt sajttal. Kiszaggatom pogácsaszaggatóval. Margarinnal kikent tepsibe rakom. Előmelegített tepsiben 200 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése