2010. augusztus 14., szombat

Vaníliakrémes csokitorta


Hozzávalók:

Piskóta:

3 evőkanál kakaó

3 evőkanál étolaj

1 csomag sütőpor

5 evőkanál liszt

1 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál kristálycukor

5 db tojás


Cukorszirup:

6 evőkanál kristálycukor

6 evőkanál víz


Krém:

15 dkg Ráma margarin

10 dkg porcukor

2 csomag vaníliás pudingpor

4-5 evőkanál kristálycukor

5 dl tej


Bevonat:

3 dkg margarin

3 evőkanál tej

10 dkg étcsokoládés tortabevonó

Elkészítése:

A tésztához habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, a sütőporos, szitált lisztet, és a kakaót.

Kikent tortaformában, 180 °C- os előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt kisütjük.

A sziruphoz a cukrot a vízzel 10 percig forralva besűrítjük, lehűtjük, majd a még meleg, félbevágott piskótalapot meglocsolgatjuk vele.
A tejjel, a pudingporral és a cukorral sűrű krémet főzünk, és időnként megkevergetve kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a pudinggal simára elegyítjük.
A krémmel megtöltjük a tortát.

A bevonáshoz a csokoládét felolvasztjuk a margarinnal és a tejjel, s egyenletesen elosztjuk a torta tetején, és oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése