2010. augusztus 14., szombat

Citromos túrókrémtorta recept


50 dkg túró
» 15-20 dkg porcukor ízlés szerint
» 1 zacskó tejszínhabpor
» 2 1/2 dl tej
» 2 dl kefír
» 3 ek. zselatinpor
» 1/2 citrom leve
» 1 fiola citromaroma
» csipetnyi só
A zselatint 1 dl tejben 10 percig állni hagyjuk, majd alacsony hőfokon keverés mellett feloldjuk. A túrót áttörjük és a kefírrel kikeverjük. Hozzákeverjük a sót, a citromlevet, citromaromát és a cukrot, majd a zselatint és a tejjel kemény habbá felvert tejszínhabport is. Ezt a masszát egy folpack-kal bélelt tortaformába öntjük, és elsimítjuk. Letakarva 1 napig hűtjük. Bármilyen gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése