Hozzávalók
- a piskótához:
6 db tojás
1 csipetnyi só
12 dkg kristálycukor
12 dkg finomliszt
2 evőkanál holland kakaópor
2 evőkanál darált dió
1 kávéskanál sütőpor
- a krémhez:
5 dl tejszín
5 evőkanál finomliszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 púpos evőkanál vaníliás cukor
- a mázhoz:
10 dkg ét tortabevonó csoki
2 evőkanál étolaj
Elkészítése: A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk az 1 csipetnyi sóval, közben a cukrot, a tojás sárgáját, lisztet, és a kakaóport, 2 evőkanál darált diót és az 1 kávéskanál sütőport is folyamatosan hozzákeverjük.
A 30 x 22 cm-es tepsit oldalt kikenjük margarinnal, az aljába sütőpapírt teszünk, és ráöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. (Tűpróba!)
Közben a tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyos, összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral kikevert margarinnal. Aztán a krémet rákenjük a piskótára.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, a tűzről levéve az olajat belekeverjük, és a krém tetejére simítjuk.
Forró vizes késsel szeleteljük, mandula forgáccsal díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése