2010. augusztus 14., szombat

Fahéjas kuglóf recept


4 tojás
» 25 dkg vaj
» 25 dkg cukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 2 ek. rum
» 1 tk. fahéj
» 12,5 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 25 dkg mazsola
» 12,5 dkg őrölt mandula vagy dió
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a vajat, a cukrokat, a rumot és a fahéjat. Ezután adagonként hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd beleszórjuk a mazsolát és a diót vagy a mandulát. Az egészet egy előkészített kuglófformába tesszük, majd előmelegített sütőben 170 C-on kb. 70 percig sütjük. Végül tálra borítjuk, porcukorra, dióval/mandulával megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése