2010. augusztus 14., szombat

Almás csokoládétorta recept


Hány személyre: 9

» 20 dkg vaj
» 22,5 dkg porcukor
» 3 tojás
» 6 dkg holland kakaópor
» 5 dl víz
» fél kk. szódabikarbóna
» 2 zöld alma, elnegyedelve, meghámozva
» 22,5 dkg sütőporos liszt
» 12 dkg porcukor
» 1 ek. holland kakaópor
» 1 ek. vaj
» 1 ek. tej
Egy tálban alaposan összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojást, a kakaót, a vizet, a szódabikarbónát, a reszelt almát és a sütőporos lisztet. Az egészet egy kivajazott tortaformába töltjük, majd alacsony fokozaton kb. egy óra alatt készre sütjük. Eközben a vajat, a tejet, a kakaót és a cukrot gőz felett megolvasztjuk, és ezzel vonjuk be a tortát. Amint megkötött, már kínálhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése