2010. augusztus 13., péntek

Beigli receptje

Hozzávalók :/ 4 kicsi rúd /



1/2 kg liszt
1 dl tejföl
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 db tojás
8 dkg porcukor
pici só


Dió töltelék :

25 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 db nagy hámozott reszelt alma
1 púpozott evőkanál sárgabarack jam
10 dkg mazsola / 1 dl tejbe áztatva /
1/4 rész birsalma sajt ,/apróra vágva / (az 1/4 rész egy tányér negyede )
1 db nagy narancs reszelt héja
2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
pár csepp rumaroma

Mák töltelék :

25 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 reszelt citrom héja
2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
1/4 rész birsalma sajt /apróra vágva /
10 dkg mazsola / 1 dl tejbe áztatva /
1 evőkanál meggy jam és 10 15 szem meggykompot
1-2 evő kanál méz


Elkészítés :


A tölteléket jól összekeverjük, és tűzön , csak összemelegítjük,
míg össze nem áll és hagyjuk kihűlni.
/ezt előző nap meg lehet csinálni /
A tepsit kikenni, vagy sütőpapírral befedni.
Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel összedolgozzuk,
majd az összes hozzávalóval, könnyű tésztát csinálunk,
és kb 1-2 órát pihentetjük. Utána megtöltjük és tojás fehérjével,
kb 15 percenként kenegetjük, 3 szor.

A tészta mindvégig a konyhahőmérsékletén maradjon.

Kb 6-os fokozaton sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése