2010. augusztus 14., szombat

Omlós burgonyás pogácsa

25 dkg héjában főtt, áttört burgonya
25 dkg finomliszt
25 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál
bors
a szóráshoz reszelt sajt vagy szezámmag
1 tojás a kenéshez

A kihűlt, áttört burgonyához adjuk hozzá a lisztet, a fagyosan lereszelt vajat, a tojást, a sót és a borsot. A tésztát nyújtsuk ki, és félórás időközönként háromszor hajtogassuk. A hajtogatások között a hűtőben tartjuk. A harmadik hajtogatás után körülbelül két ujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel berácsozzuk a tetejét, megkenjük tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámaggal vagy sajttal és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben körülbelül 20 percig sütjük. Bableveshez komplett ebéd vagy vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése