Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 dkg vaj
1 egész tojás
2,5 dkg friss élesztő
1 evőkanál só
1 mokkáskanál porcukor
1 kávéskanál sikér
220 ml langyos tej
20 dkg főtt, összetört krumpli
1 kávéskanál 10 %-os ecet
Töltelék:
2 nagy fej lilahagyma apróra vágva
20 dkg sonka kis kockákra vágva
3 evőkanál étolaj
2 nagy chilipaprika apróra vágva
2 kávéskanál chilipor
Elkészítése:
A hozzávalókat beteszem a kenyérsütő gépbe. Elindítom a normál programot, ami nálam 3 óra 20 perces program. Dagasztás után 45 perc múlva leáll a gép, ekkor még hagyom benne kelni a tésztát. De 20 perc múlva kikapcsolom a gépet, és még hagyom körülbelül 10 percig kelni benne a tésztát.
Majd kiveszem, ha már majdnem felér a gép tetejéig. Lisztezett deszkán kettévágom, 2 cipót gyúrok belőle. Kisodrom jó vékonyra kör alakúra, és mindegyik cipóból 12-12 cikket vágok ki.
Közben a töltelék hozzávalóit gázon megdinsztelem, és a csikkekre ráhalmozom. Feltekerem, a nagyobbik felétől a kifliket.
24 db kifli lesz ebből a mennyiségből.
Ezután 36 x 34 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, és a kifliket rárakom. Hagyom még ott is 20 percig kelni. A másik tepsibe ugyanígy megcsinálom a kifliket.
Végül lekenem 1 egész tojás és 2 tojás sárgája keverékével, amibe egy kis mokkáskanálnyi tejet is teszek. Megszórom köménymaggal, és reszelt sajtot teszek rá.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20-22 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése