2010. augusztus 13., péntek

Chilis kifli

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

2 dkg vaj

1 egész tojás

2,5 dkg friss élesztő

1 evőkanál só

1 mokkáskanál porcukor

1 kávéskanál sikér

220 ml langyos tej

20 dkg főtt, összetört krumpli

1 kávéskanál 10 %-os ecet

Töltelék:

2 nagy fej lilahagyma apróra vágva

20 dkg sonka kis kockákra vágva

3 evőkanál étolaj

2 nagy chilipaprika apróra vágva

2 kávéskanál chilipor

Elkészítése:

A hozzávalókat beteszem a kenyérsütő gépbe. Elindítom a normál programot, ami nálam 3 óra 20 perces program. Dagasztás után 45 perc múlva leáll a gép, ekkor még hagyom benne kelni a tésztát. De 20 perc múlva kikapcsolom a gépet, és még hagyom körülbelül 10 percig kelni benne a tésztát.

Majd kiveszem, ha már majdnem felér a gép tetejéig. Lisztezett deszkán kettévágom, 2 cipót gyúrok belőle. Kisodrom jó vékonyra kör alakúra, és mindegyik cipóból 12-12 cikket vágok ki.

Közben a töltelék hozzávalóit gázon megdinsztelem, és a csikkekre ráhalmozom. Feltekerem, a nagyobbik felétől a kifliket.

24 db kifli lesz ebből a mennyiségből.

Ezután 36 x 34 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, és a kifliket rárakom. Hagyom még ott is 20 percig kelni. A másik tepsibe ugyanígy megcsinálom a kifliket.

Végül lekenem 1 egész tojás és 2 tojás sárgája keverékével, amibe egy kis mokkáskanálnyi tejet is teszek. Megszórom köménymaggal, és reszelt sajtot teszek rá.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20-22 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése