2010. augusztus 14., szombat

kongtorta


Kongótorta

Hozzávalók:

Tészta:

9 tojás fehérjének kemény habja
7 dkg porcukor
25 dkg darált mogyoró

Krém:

9 tojás sárgája
7 evőkanál porcukor
1/2 csésze feketekávé
20 dkg Ráma margarin

Tetejére:

tejszínhab, csokimáz

Elkészítés:

A tojások habját keményre verjük a cukorral, hozzáadjuk a mogyorót.

A tortaforma alját megkenjük, lisztezzük, vagy sütőpapírt teszünk bele, s előmelegített, forró sütőbe téve, majd a lángot csökkentve, 6 lapot sütünk.

A krémhez a tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, kávéval, s gőz fölött felfőzzük.
Ha kihűlt, a pici sóval habosra kavart margarinhoz adjuk, krémesre elegyítjük.
Megtöltjük a lapokat, oldalára, tetejére is jusson a krémből.
Csokoládémázzal, s kávéval színesített tejszínhabbal díszítjük, tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése