2010. augusztus 10., kedd

Baklava


Hozzávalók:

50 dkg vékony rétestészta lap

30 dkg darált dió

1,5 csomag margarin

1,5 dl tej

3 csomag vaníliás cukor

2 db citrom

70 dkg cukor.

A rétestészta lapokat egyesével rakjuk a tepsibe (csak a kezdőlap kettő). Minden lapot meglocsoljuk a margarinnal, amit a tejben, vaníliás cukorral felolvasztottunk, és mindegyik lapra szórunk a darált dióból. Addig rakjuk, mig el nem fogy a hozzávaló anyag, majd kidaraboljuk kb. 7x7 cm kockákra és utána még átlósan is elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk, és betesszük sülni 180 fokon, a középső sínen. Ez idő alatt megfőzzük a szirupot a cukorból, citromból (melyet vékony karikákra szeltünk fel).

A cukorra vizet öntünk, úgy, hogy kétujjnyira legyen a víz a cukor felett. A citromot ne főzzük szét, előbb ki kell szedni, félre rakni (ez idő alatt már eléggé megízesítette a szirupot). Amikor kisült a Baklava ráöntjük a szirupot, rárendezzük a citromkarikákat, és félre tesszük, hogy bele szívódjon a szirup.

Megjegyzés: előző nap kell elkészteni ezt a sütit, és akkor van elég idő a szirup felszívódáshoz. Nem kell félni, mert nem túl édes, a citrom megteszi a hatását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése