2010. augusztus 10., kedd

Diós-habos sütemény


Tészta:

4 db tojás

20 dkg porcukor

10 evőkanál víz

15 dkg darált dió

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só.

A tojások sárgáját a porcukorral, vízzel jól elkeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm.

Krém:

3 db tojássárgája

3 evőkanál liszt

2,5 dl tej

15 dkg porcukor

1 csomag margarin

2 csomag vaniliáscukor.

A tejet elkeverem a liszttel, tojássárgájákkal, sűrűre főzöm. A porcukrot a margarinnal és a vaniliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem.

Hab:

2 csomag tejszínhabpótló port

3 dl tejjel keményre felverek, és a krémre kenem.

A tetejére csokit reszelek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése