2010. augusztus 10., kedd

Rigó Jancsi


Hozzávalók:

6 db tojás

6 evőkanál cukor

6 dkg liszt

3 evőkanál kakaópor

5 evőkanál baracklekvár

20 dkg étcsokoládé

2 evőkanál vaj.

Krémhez:

1 evőkanál zselatinpor (10 gramm)

5 dl tejszín

4 evőkanál kakaópor

6 evőkanál porcukor.

A tojássárgákat keverd habosra a porcukorral.

Add hozzá a lisztet, kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét.

Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg.

A kihűlt tésztát lapjában vágd félbe, kend meg lekvárral.

A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, dolgozd bele a vajat és kend a lekváros lapra. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel darabold 5-5cm-es négyzetekre.

A zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszinnel, a kakaóporral, majd a többi tejszint a cukorral verd habbá és vegyítsd össze a zselatinos keverékkel.

A masszát simítsd a tésztalapra, és tedd a hűtőbe megdermedni.

Rakosgasd rá a csokoládés négyzeteket, és a vonalukon vágd át a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése