
Hozzávalók:
Barna lap:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
8 dkg zsír, vagy 10 dkg vaj
1 evőkanál kakaó
1 db tojás
1 kávéskanál szalakáli
5 evőkanál tej.
Sárga lap:
4 db tojás
20 dkg cukor
10 evőkanál hideg víz
10 evőkanál liszt
1 kávéskanál szalakáli (lehet helyettesíteni sütőporral, vagy szódabikarbónával is, hogy feldobja a piskótát).
Krém:
4 dl tej
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg vaj
20 dkg cukor
Továbbá:
Rum.
Elkészítés:
Mindkét  tésztát ugyanabban a tepsiben süssük meg. Az első tészta anyagait  összegyúrjuk, és tepsi hátán két egyforma lapot sütünk.
A  második tésztához: 4 tojás sárgáját habosra keverünk 20 dkg cukorral,  10 evőkanál vízzel, hozzáteszünk egy kevés szalakálit, 10 evőkanál  lisztet, és a 4 tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben szép  rózsaszínűre megsütjük.
A  krémhez a 4 dl tejből, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukorból  pépet főzünk, állandó keverés mellett kihűtjük. A vajat a cukorral  habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a vaníliás pépet.
Az  egyik barna lapot meglocsoljuk rummal, rákenjük a krém felét,  ráigazítjuk a piskótalapot erre a többi krémet, befedjük az ugyancsak  rummal meglocsolt barna lappal.
Az összealított tésztára ráteszünk egy súlyos deszkát, és kissé megnyomva összeigazítjuk a tésztát.
Elkészítjük  a mázat: 3 kanál felforrósított tejhez hozzáteszünk 20 dkg porcukrot, 3  kanál olajat, vagy diónyi vajat, 2 evőkanál kakaót, és jól kikeverjük.  Rákenjük a tésztára, szépen elsimítjuk. 1 - 2 napra hűvös helyre  tesszük, és csak azután vágjuk fel.
Nagyon finom sütemény!
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése