Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál tejföl
1 db tojássárgája
2 evőkanál kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
20 dkg barnacukor (ha nincs, kristálycukor is jó)
35 dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor.
A töltelékhez:
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
5 db tojásfehérje.
A mázhoz:
1 evőkanál rum
20 dkg porcukor
4 db tojássárgája.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat:
A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése