2010. augusztus 10., kedd

Kedvenc kókuszkocka


Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg Rama margarin

3 evőkanál tejföl

1 db tojássárgája

2 evőkanál kakaópor

1 kiskanál őrölt fahéj

20 dkg barnacukor (ha nincs, kristálycukor is jó)

35 dkg finomliszt

1 kiskanál sütőpor.

A töltelékhez:

25 dkg kókuszreszelék

25 dkg porcukor

5 db tojásfehérje.

A mázhoz:

1 evőkanál rum

20 dkg porcukor

4 db tojássárgája.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a mázat:

A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése