2010. augusztus 10., kedd

Hófehérke sütemény


Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

1 egész tojás

10 dkg vaj vagy 1 dl olaj

10 dkg porcukor

1 dl tej

1 mokkáskanál szalakáli

1 citrom reszelt héja.

Krém:

Fél l tej

4 halmozott evőkanál liszt

30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,

25 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor.

Tetejére:

Vagdalt dióbél.

Elkészítés:

A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.

A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.

Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.

Másnap rombusz alakúra szeleteljük.

A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése