Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás
10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 mokkáskanál szalakáli
1 citrom reszelt héja.
Krém:
Fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt
30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor.
Tetejére:
Vagdalt dióbél.
Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.
Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.
Másnap rombusz alakúra szeleteljük.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése