Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só
Annyi tejföl, hogy gyenge tésztát kapjunk.
Töltelék:
15 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg cukor
Rum.
Máz:
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg margarin.
A kenéshez lekvár (cseresznyelekvár, sárgabaracklekvár, ízlés szerint).
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán (kb.: 35x25 cm) sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.
Diótöltelék:
A darált diót a tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot, és egy kis rumot. (A diót a forró tejbe tesszük.)
Ha kihűltek a lapok, megtöltjük őket. Az első lapot megkenjük cseresznye lekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral. A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni, én így szeretem a legjobban.
A negyedik lapra kerül a máz.
Máz:
2 tojás sárgáját, 10 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral, és 2 dkg margarinnal kikeverünk, majd a tésztára kenjük. Rövid idő múlva megszárad, és lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése