Hozzávalók:
15 dkg cukor
2 db tojás
3 evőkanál méz
1 szelet reszelt étcsokoládé
20 dkg liszt
Fél csomag sütőpor.
Cukormáz:
2 evőkanál citromlé
15-20 dkg porcukor
Díszítés:
3-4 szelet étcsokoládé.
Elkészítés:
A porcukrot keverjük habosra a tojásokkal, majd tegyük bele a megmelegített mézet. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét, majd a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe fél cm vastagon elkenjük, majd előmelegített sütőben 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, a tetejét bevonjuk fehér cukormázzal: Ehhez a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy sima, tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
Ha megszilárdult, vízbe mártott késsel vágjuk dominó nagyságú téglalapokra. Gőz felett megolvasztott csokoládéval teszünk a tetejére pöttyöket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése