Hozzávalók:
(egy közepes méretű tepsihez)
60 dkg alma
10 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Piskóta:
5 db tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
Csipetnyi szódabikarbóna.
Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg Rama margarint
20 dkg cukor.
Tetejére:
Nesquik kakaópor.
Elkészítés:
Megtisztítjuk az almát, nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és alufóliával bélelt tepsibe terítjük.
Elkészítjük a piskótatésztát: A tojások fehérjét kemény habba verjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, és lazán a tojásos habba keverjük. A kész masszát az almára önjük és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kiborítjuk, így az alma fog felülre kerülni.
Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet: A tejben felfőzzük a vaníliás pudingport, hagyjuk hűlni. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A krémmel bevonjuk a süteményt, a tetejére kakaóport szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése