2010. augusztus 10., kedd

Almás krémes


Hozzávalók:

(egy közepes méretű tepsihez)

60 dkg alma

10 dkg cukor

1 kávéskanál őrölt fahéj

Piskóta:

5 db tojás

5 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

Csipetnyi szódabikarbóna.

Krém:

2,5 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

25 dkg Rama margarint

20 dkg cukor.

Tetejére:

Nesquik kakaópor.

Elkészítés:

Megtisztítjuk az almát, nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és alufóliával bélelt tepsibe terítjük.

Elkészítjük a piskótatésztát: A tojások fehérjét kemény habba verjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, és lazán a tojásos habba keverjük. A kész masszát az almára önjük és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kiborítjuk, így az alma fog felülre kerülni.

Míg sül a piskóta, elkészítjük a krémet: A tejben felfőzzük a vaníliás pudingport, hagyjuk hűlni. A margarint kikeverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A krémmel bevonjuk a süteményt, a tetejére kakaóport szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése