Hozzávalók:
Tészta:
7 db tojásból a szokásos módon piskótát sütni
2 csésze erős feketekávé (klasszikus-kis csésze).
Krém 1:
6 db tojássárgája
20 dkg cukor
4-5 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)
2 tasak vaníliás cukor
25 dkg margarin.
Krém 2:
6 db tojás fehérje
20 dkg porcukor.
Öntet:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin.
Elkészítés:
Kisütjük a piskótát, amikor kihűlt leöntjük 2 csésze erős feketekávéval.
Krém 1: A tejből elveszünk annyit, hogy a lisztet simára keverjük, a többit felteszünk forrni. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzákeverjük a lisztes masszát, amikor forr a tej, belekeverjük és pár perc alatt besűrűsítjük. Amikor kihűl, hozzá adjuk a margarint és felhabosítjuk.
Ezt a krémet rásimítjuk a piskótára.
Krém 2: A 6 tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral gőz felett főzzük, közben állandóan keverjük habverővel. A sárga krémre simítjuk, tetejére csoki máz, vagy gorombára reszelt csokit teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése