2010. augusztus 10., kedd

Bránka kocka



Hozzávalók:

Tészta:

7 db tojásból a szokásos módon piskótát sütni

2 csésze erős feketekávé (klasszikus-kis csésze).

Krém 1:

6 db tojássárgája

20 dkg cukor

3 dl tej

4-5 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)

2 tasak vaníliás cukor

25 dkg margarin.

Krém 2:

6 db tojás fehérje

20 dkg porcukor.

Öntet:

10 dkg étcsokoládé

5 dkg margarin.

Elkészítés:

Kisütjük a piskótát, amikor kihűlt leöntjük 2 csésze erős feketekávéval.

Krém 1: A tejből elveszünk annyit, hogy a lisztet simára keverjük, a többit felteszünk forrni. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzákeverjük a lisztes masszát, amikor forr a tej, belekeverjük és pár perc alatt besűrűsítjük. Amikor kihűl, hozzá adjuk a margarint és felhabosítjuk.

Ezt a krémet rásimítjuk a piskótára.

Krém 2: A 6 tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral gőz felett főzzük, közben állandóan keverjük habverővel. A sárga krémre simítjuk, tetejére csoki máz, vagy gorombára reszelt csokit teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése