2010. augusztus 12., csütörtök

croassan


Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tojás
12 dkg margarin (vaj is lehet)
3 ek cukor
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
1 tábla csoki (lehet töltelékes is)
fahéjas reszelt alma
kandírozott gyümölcs

Elkészítése:
Az élesztőt pici tejben cukorral felfuttatom.
A margarint habosra kikavarom a tojássárgájával, majd hozzáadom a lisztet és a kissé felvert tojásfehérjét, az élesztőt. Jól kidolgozom. Kicsit lágy tésztát kapok, de ez nem probléma, dagasztás közben a tál oldalát lisztezem és addig verem, ameddig elválik a táltól.
2 cipót formálok belőle. Az egyikbe keverek egy kis kandírozott narancsot is. Ezután 20 percig ruhával letakarva pihentetem.
Lisztezett deszkán kör formára jó vékonyra kinyújtom, és mint a tortát 8 cikkre felszeletelem.
A kandírozott narancsos cipót az almával töltöm meg plusz még rakok bele tölteléknek is kandírozott narancsot. A sima cipót pedig a kockákra tördelt csokival. Egy szeletbe 1-2 kocka csoki kerül. Majd feltekerem, mint a kiflit. Papírral kibélelt tepsibe rakom. A tetejét megkenem tojással és pirulásig sütöm előmelegített közép meleg sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése