ezen az oldalon nem a sajat receptjeim talalhatok de viszont sutogetem oket.jo bongeszest
2010. augusztus 6., péntek
Csokoládékrémes csokirolád
Recept (12 szelethez, egy nagy tepsiben sütve)
20 dkg tojás (kb. 3 nagy)
12 dkg cukor
7 dkg liszt
8 g kakaó
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
4 dl tejszín
1 tk vaníliakivonat
30 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
8 ml hideg víz
A tojásokat kissé felverem és a keverőgép táljába teszem, hozzáadom a cukrot is. A tálat egy lábosra állítom, amiben víz van, úgy hogy ne érjen a tál a vízbe. A tűzhelyen gőz fölött, folyamatosan keverve addig melegítem, amíg a cukor teljesen felolvad és a keverék langyos lesz (nem szabad főzni, mert a tojás megfő és összeugrik). A tálat a robotgépre teszem és magas fordulaton 5 perc alatt fehér habot verek a tojásból és a cukorból. A gépet leállítom, óvatosan a habhoz keverem a sóval elkevert lisztet és a kakaót. Az olasztott vajba 2 evőkanálnyit keverek a kakaós masszából, majd az egészet finoman visszaforgatom a tésztába. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsire kenem, 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. 10 perc alatt készre sütöm, akkor jó, ha ruganyos.
Tiszta, porcukorral vékonyan megszórt konyharuhára borítom és azonnal, melegen feltekerem, így hagyom kihűlni. Amíg hűl, elkészítem a krémet: a csokoládét gőz fölött felolvasztom, amikor kész, leveszem a tűzhelyről és hozzákeverem a hideg vizet és a vaníliakivonatot. Épp csak addig keverem, amíg egyenletesen felveszi a vizet, egy mozdulattal több és szétesik a csokoládé. A tejszínből kemény habot verek, 3 evőkanálnyit elkeverek a csokoládélval a habból, majd visszaforgatom az egészet a tejszínhabba. 15 percre a hűtőbe teszem Ezután a krém kb. felét engyenletesen a kigöngyölt sütményre kenem és újra feltekerem. A maradék krémmel bevonom kívülről a roládot, behűtöm. Fogyasztás előtt megszórom csokoládéforgáccsal.
A mangóhabhoz 2 mangót 2 ek nádcukorral és 1 vaníliarúd kikapart magjaival felfőzök. Amikor besűrűsödött, elzárom alatta a lángot és hagyom kihűlni. Hútőbe teszem és a rolád szeletelésekor 2 dl.nyit habszifonba töltök a gyümölcsből. 2 patront tekerek bele és a sütemény mellé szórt eperdarabokra nyomok belőle mindenkinek egy keveset.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése