2010. augusztus 6., péntek

Banánkenyér


Recept

15 dkg sima liszt
8 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
1 csipet só
1 csom. sütőpor
1 tk szódabikarbóna
18 dkg nádcukor
2 tojás
1 dl light olívaolaj
3 ek puha vaj
1 tk vaníliakivonat
3 túlérett, barnuló banán
15 dkg mandula
12 dkg 60% kakaótartalmú csokoládé

A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna) összekeverem egy tálban és félreteszem. A sütőt 160 fokra előmelegítem és kivajazok egy szögletes őzgerincformát. A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítom.
Robotgépben fehéredésig keverem a cukrot a tojással, majd hozzáadom az olívaolajat, jól kikeverem, végül a vajat is beleteszem és elkeverem. Beledobom a 3 megpucolt banánt, és a vaníliakivonatot és addig keverem, amíg a massza homogén lesz.
Alacsony fokozaton fokozatosan adagolva hozzáadom a lisztes keveréket, eldolgozom. Végül spatulával a masszához keverem a durvára aprított pirított mandulát és az összetört csokoládét.
A masszát a formába öntöm, 55-60 percig sütöm előmelegített sütőben. Szúrópróbát végzek, ha jó kiveszem és 10 percig a formában hagyom. Ezután kiborítom és hagyom teljesen kihűlni szeletelés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése