2010. augusztus 10., kedd

Diós kürtőskalács


1 kg liszt, 2 tojás, 4 tojássárgája, 12 kanál porcukor, pici élesztő, csakott kávéskanál só, 1/2 dl tej, 12 kanál olvasztott vaj, darált dióbél.
A liszthez hozáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk. A parázs felett forgatjuk, majd a végén megszórjuk cukorral elkevert darált dióbéllel. Kicsit visszatesszük a tázre, hogy rásüljön a diós íz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése