2010. augusztus 10., kedd

rumos-dios-kocka

Hozzávalók:
24 db babapiskóta
Lehűtött feketekávé (6 adag, cukrozva, ahogyan szeretjük)
Rum .

Krém:
2 csomag vaníliás puding por
25 dkg porcukor
6 dl tej
30 dkg Rama margarin.

Diós piskóta:
6 db tojás
15 dkg darált dió
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
2 evőkanál baracklekvár
9 evőkanál víz
1 csomag sütőpor.
Tepsi méret: 26x39 cm.

A tetejére:
3 dl folyékony habtejszín (Hulala), ízlés szerint porcukor
Kb. 15 dkg dió kissé megpirítva, durvára vágva.

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
A vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Addig 30 dkg Rama margarint kikeverünk 25 dkg porcukorral jó habosra, majd hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot és alaposan összedolgozzuk.
A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk a rumos sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. A tetejét édesített tejszínhabbal megkenjük, pirított dióval megszórjuk.
Kockákra vágva tálaljuk.

Nagyon finom sütemény, torta helyett is megfelel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése