2010. augusztus 5., csütörtök

karamellas-ostya


Hozzávalók: 20 dkg mogyoró, 20 dkg cukor, 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 2 nagyobb ostyalap.
Elkészítése: A mogyorót megpirítjuk, héját ledörzsöljük. A 20 dkg cukrot megpirítjuk, beleszórjuk a mogyorót. Ha már barnul, egy olajos tálcára simítjuk. Ha kihűlt, mozsárban apróra törjük.
6 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral és a margarinnal. Gőz fölött sűrűre főzzük és belekeverjük a karamellás mogyorót is. A krémet két ostya közé simítjuk, de a széleinél kihagyunk egy-másfél centit. Amikor összenyomjuk egy kicsit az ostyát, a krém teljesen ki fogja tölteni az rendelkezésre álló helyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése