2010. augusztus 13., péntek

mediterran-toltott-kenyer


Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 evőkanál méz
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 25 dkg búzaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só

Töltelékhez:

  • 15 db napon szárított élesztő
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 marék fekete olajbogyó
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csokor friss oregánó
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • darált bors

Mediterrán töltött kenyér

Tegyük egy dagasztó edénybe a liszteket, adjuk hozzá a sót, mézet, szárított élesztőt és a búzadarát. Kapcsoljuk be a dagasztót, majd csorgassunk hozzá 2.5 dl langyos vizet, két evőkanál olívaolajat és egy evőkanál mézet. Pár percig keverjük, majd takarjuk le az edényt, és langyos helyen kelesszük kétszeresére.

A töltelékhez tegyük egy tálba az összekockázott feta sajtot, a beáztatott és szintén feldarabolt aszalt paradicsomot, a kimagozott olajbogyót, az felaprított petrezselyem zöldjét, oregánót és az újhagymát. Daráljunk rá borsot, csorgassuk hozzá az olívaolajat, és óvatosan keverjük össze.

A megkelt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd osszuk kétfelé. Nyújtsuk ki újnyi vastagságú, téglalap alakú formára, majd osszuk el rajta a töltelék felét. Göngyöljük fel, mint egy kalácsot, végeit nyomkodjuk jól össze, majd tegyük egy sütőlemezre. Villával szurkáljuk meg a tetejét, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük 35-40 percig.

Az egész kenyér energiatartalma 3501 Kcal

Mediterrán töltött kenyér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése