2010. augusztus 13., péntek

Somlói galuska


Hozzávalók

8 db tojás,20-20 dkg liszt és cukor,5 dkg darált dió,1 evőkanál kakaó,2 rum aroma,10 dkg mazsola.

A krémhez

4 tojássárgája,10 dkg cukor,2 csomag vaníliás pudingpor,1 liter tej,1 evőkanál kakaó,10 dkg dió. A tálaláshoz:csokoládé öntet és tejszínhab.

Elkészítés

A tojássárgájákat keverd fehéredésig a cukorral. Apránként add hozzá a lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket. A masszát oszd három részre: az egyikbe keverd bele a darált diót,a másikba a kakaót. A háromféle tésztát külön-külön, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg. Amíg sül, készíts el a krémet. Ehhez a tojássárgájákat cukorral meg a pudingporral keverd simára. Forrald fel a tejet,öntsd hozzá a tojásos keveréketés lassú tűzön kevergetve főzd sűrűre. A tűzről levéve ezt is oszd három részre. Az elsőt ízesítsd vaníliás cukorral, a másodikba szórj kakaót és mazsolát. A harmadik krémbe kerül a darált dió és a maradék mazsolát. Egy mélyebb tepsibe rétegezd a háromféle tésztát a háromféle krémmelúgy, hogy közben a tésztalapokat rummal meg-meglocsolgatod. Ha elkészült, fedd le, tedd a hűtőben rövid időre,hogy megdermedjen. Tálaláskor locsold meg csokoládéöntettel, és díszítsd tejszínhabbal.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése