2010. augusztus 13., péntek

SÁRA SZELET

Hozzávalók:


4 tojás, 10 evőkanál hideg víz, 30 dkg porcukor, 10 dkg dió,20 dkg finomliszt,1 cs. sütőpor.


Krém: 5 dl tej, 4 evőkanál finomliszt, 1 cs.vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 10 dkg darált dió.

Tetejére: 1 ét tortabevonó.

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk.A sárgáját először a vízzel,majd a p.cukorral habosra keverjük.A diót,a lisztet és a sütőport összekeverjük,az előzőekhez adjuk.Majd a fehérjéket kemény habbá verjük,és szintén a masszához keverjük.(Ha nagyon sűrű,pici vízzel lehet lágyítani a tésztát.)Ezután egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk a tésztát,és előmelegített sütőben,közepes lánggal kb.25 percig sütjük. A krémhez a tejet a liszttel és a van.cukorral simára keverjük,majd sűrű krémmé főzzük. A vajat pedig a porcukorral keverjük simává. Ha a lisztes krém már kihűlt,hozzákavarjuk a vajas krémet és a diót is beledolgozzuk.

A tésztát megtöltjük ezzel a krémmel,majd a tetejét éttortabevonóval áthúzzuk,és a süteményt a hűtőbe rakjuk,hogy a krém és a csoki kissé megdermedjen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése