2010. augusztus 13., péntek

Homok tészta


Hozzávalók

4 db tojás,1 evőkanál zsír,25 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,szódavíz,barackíz,pár csepp citromlé/lehet ecet is/.

Elkészítés

A 4 tojássárgáját zsírral meg 15dkg porcukorral habosra keverjük. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és annyi szódavízet adunk hozzá, hogy piskótatészta keménységű /folyékony/ legyen. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon megsütjük. A tojásfehérjét a maradék 10dkg porcukorral, és pár csepp citromlével/vagy 2-3 csepp ecettel/ felverjük. A tésztát 20-25 percig /tűpróbáig/ sütjük. A lekvárral megkent tészta tetejére símítjuk a tojások habját. Majd langyos sütőben visszatoljuk, hogy a hab megszáradjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése