2010. augusztus 13., péntek

ANYÓS SZELET

Hozzávalók:

Tészta: 1 tojás, 1/2 margarin (vagy 15 dkg vaj), 1 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 35 dkg liszt, egy kevés sütőpor,kevés tej, Töltelék: 8 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 1 citrom héja, 30 dkg dió, 1 evőkanál liszt (vagy 2 kanál prézli).

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kisodorjuk, felét egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. Töltelék: 8 tojás sárgáját, 25 dkg cukrot, 1 citrom héját, jól kikeverjük, hozzáadunk 30 dkg diót, 1 evőkanál lisztet (vagy 2 kanál prézlit). Belekeverjük óvatosan a 8 tojás kemény, felvert habját, és ezt a tepsiben lévő tésztára rákenjük. Végül ráhelyezzük a megmaradt kinyújtott tésztalapot, és megsütjük. Lehet csokoládémázzal bevonni, vagy porcukorral megszórni a tetejét.

Elkészítése:20perc+ 30 perc sütési idő.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése